Västerås

Kyrkbackens förskola blir kvar

Kyrkbackens förskola i Västerås, som enligt tidigare förslag skulle läggas ner till sommaren, blir kvar. Åtminstone fram till hösten 2011. Det beskedet fick föräldrarna på förskolan under onsdagskvällen. "Det är givetvis en lättnad" säger en pappa.

Sista ordet har alltså ännu inte sagts i diskussionen kring Kyrkbackens förskola i Västerås.

Planen har varit att förskolan ska läggas ner till sommaren 2010 för att det istället ska bygga bostäder i fastigheten, Hjulmakargården. Något som upprört föräldrarna.

Men under ett möte med fastighetsnämndens ordförande Göran Landerdahl (FP) på onsdagskvällen, fick föräldrarna nytt hopp. Förskolan får vara kvar i lokalerna tills nya alternativ tagits fram, förmodligen till hösten 2011.

– Vi föräldrar är mycket nöjda med beskedet, säger Martin Kambler, som sitter med i föräldrarådet på Kyrkbackens förskola.

Enligt Göran Landerdahl kan förskolan stanna i lokalerna eftersom det inte kommer att bli klart hur fastigheten ska hanteras i framtiden förrän till hösten 2011. Fram tills dess kommer förskoleverksamheten att bedrivas vidare.

– För det ska ju inte stå tomt, säger han till P4 Västmanland

Tidigare har det även från politiskt håll poängterats att lokalerna i Hjulmakargården inte är direkt lämpliga för förskoleverksamhet, bland annat av brandsäkerhetsskäl.

Men Göran Landerdahl säger att det inte kommer att innebära någon fara, under den tiden som förskolan ska fortsätta finnas kvar i lokalerna.

– Bedömningen har gjorts att om man fortsätter att bedriva verksamhet på samma sätt som nu, så är detta inget bekymmer. Men det är ju verksamhetsutförarens ansvar att hålla koll på den frågan, avslutar han.

Jenny Berggren
nyheterna.vstm@sr.se