Norberg

Åsa kliver direkt in i partitoppen

Åsa Eriksson från Karbenning toppar Socialdemokraternas nya nomineringar till fullmäktigelistan i Norberg inför valet 2010. Förrra valet stod hon inte ens med på listan. Nu kniper hon förstaplatsen direkt. 37-åriga Åsa Eriksson tar vid efter Kenneth Östberg, som har valt att satsa på landstingspolitiken.

Av de sammanlagt 35 namnen är 17 män och 18 kvinnor. En fjärdel av personerna är under 40 år. Tolv är helt nya på listan, en av dessa är 37-åriga Åsa Eriksson.

Åsa Eriksson beskriver sig själv som en 37-årig kvinna och mamma, uppvuxen i Upplands Väsby men nu bosatt i Karbenning i Norberg, samboende med en sågverksarbetare.

– Jag har alltid haft ett stark samhällsengagemang, älskar utvecklignsfrågor och det har gjort att politiken är ett perfekt element för mig, säger Åsa Eriksson.

–  Förändringarna i toppen beror på att kommunstyrelsens ordförande Kenneth Östberg, som varit förstanamn tidigare, kommer att satsa på landstingspolitiken.

Kenneth Östberg ser positivt på att det blir Åsa Eriksson som efterträder honom. Att han själv satsar på en karriär inom landstinget, kommer att gynna Socialdemokraterna och norbergsborna, tror han.

– Fördelen är ju att nu kommer vi inte bara att ha inflytande i lokalpolitiken i Norberg, utan vi kommer också att flytta fram positionerna inom ett område som för medborgarna är lika viktigt som den lokala politiken, och det är landstingspolitiken. Så i slutändan tror jag att det kommer att bli vädligt bra, säger Kenneth Östberg.

Gunnar Eriksson
nyheterna.vstm@sr.se