Västerås

Lyckosam jakt

Nu har sökandet efter en ny förskolelokal i centrum intensifierats. Det är Kyrkbackens förskola som måste ha nya lokaler sedan de gamla dömts ut av sökerhetsskäl. Nu verkar sökandet ha gett resultat.

– Vi har letat innan men nu leter vi ännu mer och det finns väl en del lokaler som är intressanta, säger Lars Kallsäby som är centerpartistisk ordförande i Pro Aros styrelse.

Emausskolan, som har varit ett alternativ, har inte varit populärt bland föräldrarna. De tycker att den ligger för långt borta. Ett annat alternativ skulle kunna vara Herrgärdet.

Det var efter att Kyrkbackens förskolas lokaler dömdes ut ur säkerhetssynpunkt för flera år sen som letandet efter ett nytt ställe startade. Men under tiden fick förskolan stanna kvar i gamla lokalerna. Men nu är det stopp - förskolan måste flytta.

– Man fick dispens efter dispens och det är klart att det väcker förhoppningen att man ska få ännu mer dispens. Men nu måste vi hitta ett alternativ som är nästan lika bra som de gamla lokalerna - kanske till och med bättre, säger Lars Kallsäby (C).

Johanna Ravhed
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista