Mobiloperatörer svarar på kritik

Västmanlands landshövding Ingemar Skogö kritiserar flera mobiloperatörer för att det finns brister i mobiltelefontäckningen i länet. Det berättade vi om i våra nyheter i går. Företaget Tre är ett av bolagen som kritiseras, men informationschefen Erik Hörnfeldt håller inte helt med om kritiken.

– Jag tycker ingen mobiloperatör har dålig täckning, men ingen av oss har perfekt täckning

När det gäller täckningskartorna menar landshövdingen att dessa inte riktigt håller vad de lovar och är snarast att betrakta som poesi och drömmar, inte faktisk teknikprosa, som landshövdingen skriver i sitt brev till tre operatörer.

Där menar Erik Hörnfeldt att kunden får testa själv och finns det inte någon täckning har kunden rätt att häva köpet.

Operatören Tre kan tänka sig att diskutera frågan om mobiltäckning med landshövdingen.

Tele 2 hälsar via sin informationschef Pernilla Oldmark att det finns en del brister när det gäller exempelvis inomhustäckningen i Västmanland och för att kunna åtgärda det behöver företaget få en del bygglov beviljade. Bolaget välkomnar därför en dialog med landshövdingen för att få reda på vilka behov som finns.

Telia Sonera har i dagsläget avböjt att kommentera kritiken från landshövdingen.

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista