Det ska gå att ta en svängom även framöver. Arkivbild. Scanpix.
arboga

Fler chanser till dans i parken

Danserna i Arboga Folkets Park är räddade efter ett föreningsbidrag på 110 000 kronor från Arboga kommun. Men det var nära att det var slutdansat i parken, säger Elisabeth Carlsson, ordförande i Folkets Park i Arboga.

– Ja, det var ganska nära men vi hade ju en stödgala i slutet på november som hjälpte oss ganska mycket.

Varför har parken dålig ekonomi?

– Det är alla driftskostnader och det drar iväg mer än man kan tro. De hade räknat ut att kostnaden för driften sista månaden skulle gå på 60 000 kronor, och det är mycket pengar, säger Elisabeth Carlsson till P4 Västmanland.

Hur ska kostnaderna lösas i framtiden?

– Vi har möte på måndag och då ska vi diskutera vad som kan göras, en idé är att försöka få andra föreningar i Arboga att dela lokalkostnaden med oss.

– Vi brukar alltid få det här driftsbidraget av kommunen, och jag såg ingen anledning till att de skulle neka eftersom vi inte fick något förskott nu i fjol. Men de tycker ju också att Arbogaparken måste finnas kvar, det är ju den största lokalen i hela KAK (Köping- Arboga-Kungsör).

Kommer krav att ställas på er nu på en mer hållbar ekonomi?

– Det finns några krav som jag inte kan på rak arm, men det är ju bland annat att vi ska hitta någon att dela lokal med, säger Elisabeth Carlsson, ordförande i Arboga Folkets Park.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista