Ishockey

Andra raka förlusten för VIK

Trots att Västerås IK vann skotten med 41-15 så blev det förlust hemma mot Mora med 1-3. VIK jobbade hårt hela matchen, men det var dalalaget som var effektivast framför mål.

Västerås svarade för en riktigt bra förstaperiod hemma mot tabellfyran Mora och vann skotten med 16-4 men låg ändå under med 1-2 efter 20 minuter.

VIK inledde aggressivt och skapade flera chanser, men mitt pressen kunde Mora ställa om och göra 1-0 efter ett friläge.

Några minuter senare hade VIK chansen att kvittera i numerärt överläge, men istället kom gästerna två mot en och utökade ledningen som i det läget kändes väldigt orättvist.

Men hemnmalaget fortsatte att trycka på med en Moraspelare i utvisningsbåset och Tobias Forsberg kunde ordna den så viktiga reduceringen.

Matchbilden var densamma i den andra perioden. VIK vann skotten med 15-5, men det var Mora som svarade för målskyttet då Daniel Viksten gjorde 3-1 i powerplay.

De gulsvarta fortsatte att pressa ner Mora i försvarszonen under inledningen i mittperioden. Men backen Jonnie Karlsson drog på sig en utvisning i offensiv zon och det utnyttjade Mora redan efter åtta sekunder.

VIK hade sen flera möjligheter att få till en reducering, men Moras målvakt Lars Johansson vägrade att släppa in nåt mer mål.

I den tredje perioden fortsatte VIK-pressen, men ju längre matchen led så blev attackerna mindre fartfyllda och Mora kunde stå emot.

Västerås försökte i slutminuterna med att ta ut målvakten, men då var krafterna slut och det blev aldrig riktigt farligt.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Västerås IK-Mora IK 1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Första perioden: 0-1 (8.00) Mikael Zettergren (Mikael Simons), 0-2 (12.07) Tony Lagerström (Martin Johansson), 1-2 (12.40) Tobias Forsberg (Fredrik Johansson, Peter Öberg).
Andra perioden: 1-3 (8.52) Daneil Viksten (Martin Johansson, Tony Lagerström).
Skott: 41-15 (16-4, 15-5, 10-6)
Publik: 2348.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".