Äventyret satsar på lärande både inomhus och utomhus. Foto: Ida Nilsson/SR.
Västerås

En äventyrlig start på vårterminen

Idag slog portarna till Lillhagaskolan upp igen i Västerås. Nymålad och med nya möbler invigdes grundskolan Äventyret i två av skolans gamla lokaler.

Det är föräldrar och lärare som tillsammans har startat en stiftelse för att driva skolan och en av eldsjälarna är läraren Kaj Östholm.

– Det känns fantastiskt roligt att få se hur glada barnen är när de kommer stormande mot skolan. Det ligger mycket glädje och förväntan i luften, säger Kaj Östholm.

Skolan heter ju som sagt var Äventyret, och grunden för utbildningen ska ligga i äventyr och musik.

– Det handlar mycket om att utmana sig själv och vi använder musiken och friluftslivet i vår undervisning, säger Britt-Marie Lithammer, rektor och ordförande för stiftelsen Äventyret.

Rektorn tror inte heller att friskolan kommer ha samma problem med vikande elevunderlag som kommunen hade i samma lokaler utan litar till att deras speciella pedagogik kommer att locka fler elever så småningom.


Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".