arboga

Alkoholhandläggare svarar på kritik

I veckan invigs Folkets hus biograf Folkan i Arboga som digitalt hus, med direktsänd allsång från Stockholms konserthus. Föreningen vill kunna servera vin, men kommunens alkoholhandläggare gör tummen ner. Konsertlokaler får servera alkohol, men inte biografer.

I morse kritiserade digitala föreningens initiativtagare, Erik Pierre i Arboga, kommunens alkoholhandläggare för att vara inskränkt.

– Alkoholhandläggaren i Arboga säger att detta är en biograf och inte en konsert- och teaterlokal. Men då har man en väldigt inskränkt syn eftersom småstäder inte har råd med att ha egna konserlokaler och operahus, säger Erik Pierre till P4 Västmanland.

Alkoholhandläggaren Dan Karlsson har nu vänt sig till Folkhälsoinstitutet för att få hjälp med att tolka regelverket.

– Man hävdar ju här nu att det här är något helt nytt som aldrig funnits och då vill jag ha ett svar från de som kan tolka lagen bättre än vad jag kan.

Skulle problemet lösas om Folkets Hus serverade mat samtidigt?

– Ja visst. Nyårsrevyn har just gått av stapeln här och de har ju haft servering och då uppfyller man ju lagens krav. Man behöver inte laga mat i eget kök utan man kan använda catering åtminstone under en tid. Ska man ha permanent tillstånd så blir det problem, säger Dan Karlsson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".