västerås

Fortsatt hopp om försäljning av SAAB

I går meddelade GM att SAAB läggs ner. Men beskeden går fram och tillbaka och många hoppas fortfarande på en försäljning. En av dem som noga följer utvecklingen är Anders Björkman, vd för Björkmans Bil i Västerås, som säljer SAAB-bilar.

– Jag tror ju fortfarande faktiskt att det här är förhandlingstaktik från GM. Man går ut och talar om att man har inga bud som duger och det här sätter naturligtvis press både på köpare och jag är helt övertygad om att man också vill sätta press på svenska regeringen. Jag är en optimist och tror fortfarande på det här och tror att det här ingår i det spel som man kör just nu, säger Anders Björkman.

Men han ser ändå allvarligt på situationen:

– Det är klart att den här affären påverkar oss oerhört mycket och visst det känns väl kanske lite grann som en femtio femtio om det här blir av eller inte. Vi fortsätter naturligtvis att hoppas men visst inser vi allvaret i det här, att så här nära har vi väl aldrig varit en nedläggning, säger Anders Björkman.

Liselotte Karlsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".