Innebandy

VIB har ekonomiska problem

Västerås IB som slåss i botten av tabellen i Superligan har stora problem med ekonomin. Klubben ligger efter med spelarlönerna och nu krävs det hårt arbete av styrelsen för att få ordning på det ekonomiska läget säger klubbens ordförande Anna Eriksson.

I tisdagens Vlt stod det att läsa att landslagsspelaren Christian Mattsson har bestämt sig för att lämna VIB efter säsongen på grund av den sitution som råder.

Men till P4 Västmanland säger han att det är ett missförstånd. Han har inte alls betsämt sig utan hänsvisar till att han har kontrakt ytterligare ett år med VIB.

Men trots Mattssons dementi så känner ordförande Anna Eriksson en oro att spelare kan komma att lämna klubben efter säsongen.

– Det är väl inte så konstigt att var och en ser om sitt hus, men nu satsar vi först och främst på den här säsongen och att vi klarar ett nyt kontrakt, säger Anna Eriksson.

Vad kommer ni presentera för spelarna så att de lockas vara kvar i VIB?

– Det kan jag inte svara på i dagsläget utan vi kommer lägga upp en strategi hur det ska fungera i vår förening kring våra kontrakt och föreningsanda.

Anna Eriksson tycker att förutsättningarna finns att ha ett Superligalag i Västerås och Västmanland och trots allt så ser hon en ljusning.

– Det är klart annars skulle jag inte orka hålla på att arbeta så mycket som jag gör.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".