Stora problem i tågtrafiken

SJ har meddelat att all tågtrafik på sträckan Uppsala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping är inställd idag. Det här ställer till med stora problem för resenärerna.

– Vi har tvingats inställa all pendeltrafik längs Uven-sträckan och även Östgötatrafiken och det är en extrem situation för oss. Vi har inte varit med om det här förut, säger Ulf Wallin på SJ:s presstjänst.

Vad beror problemen på?

– Det har varit långvarig kyla som har gjort att tågen har isats ner tidigare och då har det blivit lite flaskhalsar i vårt underhåll, man måste tina tågen. Nu har vädret slagit om, det är fortfarande kallt men väldigt fuktigt och det gör att det blir oerhörd frostbildning även ovanpå tågen på de här strömavtagarna som tar ner ström från ledningarna, säger Ulf Wallin.

SJ sätter istället in bussar på sträckan.

När kan tågtrafiken vara igång som vanligt igen?

– Om vädret är som idag så blir det nog svårigheter även imorgon men vi hoppas att det blir något mildare väder. Vi hoppas att trafiken kan vara igång imorgon men vi vet inte, säger Ulf Wallin.

Audrey Erath
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista