Västerås

Många inställda tåg i vintervädret

Uppdaterad 11.35
Kombinationen fukt och kyla fortsatte under torsdagen att ställa till stora problem för tågresenärer. På Västerås Centralstation lyste tågen med sin frånvaro, men bussarna stod tätt på rad.

Många resenärer väntade mer eller mindre oroliga på besked. Göran Bohlin som just anlänt från Eskilstuna, på väg till Sala, hade just fått klart med vidaretransport. 

– Det blev buss från Eskilstuna och nu har jag just blivit lovad en taxi till Sala! Men jag blir ändå ordentligt försenad, konsterade Göran Bohlin.  

SJ har nu servicepersonal på plats i Västerås för att informera resenärerna om inställda tåg och alternativa transportsätt. 

Göteborgståget via Örebro var två timmar försenat i morse. Sträckan Västerås - Stockholm fungerade med smärre förseningar, men all tågtrafik på sträckan Sala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping-Linköping är tillfälligt inställd på grund av rådande väderlek. 

Tågtrafiken mellan Uppsala-Västerås är också inställd, och ersätts med bussar. Dessutom är all trafik mellan Arboga och Eskilstuna inställd under hela dagen.

Inställda tåg innebär mer jobb för bussbolagen som nu har bråda dagar. Ramnäs Buss har just nu fem bussar som kör nästan dygnet runt för SJ. 

– Vi har så pass många bussar igång att vi klarar övrig verksamhet nätt och jämt nu, men det får inte blir mer för då sitter vi i klistret, säger Per Karlsson på Ramnäs Buss. 

Gunnar Eriksson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista