Bengt Marberg
Vattenskidor

EM i wakeboard till Fagersta

Fagersta Västanfors vattenskidklubb kommer i sommar att arrangera europamästerskap i wakeboard och wakeskate. Klubben har ordnat stora mästerskap tidigare men ordförande Bengt Marberg berättar att det här kommer vara det största hittills.

– Det här är absolut det största vi har gjort någon gång. Vi arrangerade EM i vattenskidor 2008, men det här kommer vara 40 procent större, säger Bengt Marberg ordförande i Fagersta Västanfors vattenskidklubb.

Wakeboard är vattenskidåkningens motsvarighet till snowboard och wakeskate kan närmast förklaras som skateboard fast på vatten.

Men en förutsättning att genomföra EM i dessa sporter var ekonomisk hjälp från Fagersta kommun. Och nu har klubben beviljats 150 000 kronor.

När det gäller det sportsliga så tycker Bengt Marberg att vi ska ha förhoppningar på svenska framgångar på sjön Eskiln i augusti.

– Vi har Carlone Djupsjö som är europamästare sedan tidigare och som går på vattenskidgymnasiet i Fagersta och jag hoppas att hon kan ta en guldpeng på EM-

– På herrsidan så har vi Benjamin och Mattias Hoppe från Uddevalla som säkert kan skrälla om bara nerverna håller på dem, säger Bengt Marberg.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".