Hallstahammar

Dyrare att pendla till Stockholm

SJ och Tågkompaniet slutar att samarbeta kring pendlarkorten. De som pendlar mellan Hallstahammar och Stockholm får nu betala över 600 kronor mer varje månad.

Tidigare har de som pendlar mellan exempelvis Hallstahammar och Stockholm bara köpt ett månadskort. Tågkompaniet, som trafikerar sträckan Hallstahammar-Västerås, och SJ som kör mellan Västerås och Stockholm har haft ett samarbete kring månadskorten.

– Vi hade gärna fortsatt samarbetet, säger Mats Gustafsson, vd på Tågkompaniet.

Men SJ har valt att inte förlänga avtalet. Anledningen är avregleringen av tågtrafiken som träder i full kraft vintern 2011, säger man från SJ:s presstjänst.

Nu måste pendlaren Anders Tyskling och alla andra som pendlar mellan Hallstahammar och Stockholm köpa två månadskort till ett betydligt högre pris.

– Det borde vara tvärtom, att konkurrensen gör det billigare. Nu blir det dyrare. Det känns sjukt, säger Anders Tyskling.

Staffan Andersson
nyhetera.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".