Ronald Henriksson.
Västerås

Stadsmissionen ändrar öppettiderna

Den kalla väderleken har varit och är påfrestande för många hemlösa. Under trettonhelgen, när det var riktigt kallt, hade till exempel Stadsmissionen i Västerås stängt på grund av att de inte har dagverksamhet på helgerna.

– Ja det var väl ett misstag, men vi rättar till det och vi gör det väl ganska rejält. Tack vare givmildhet från många Västeråsare under den julkampanj vi haft så har det gjort att vi kan ha öppet nu under några helger som kommer, säger föreståndaren Ronald Henriksson.

Statsmissionen inför nu helgöppet under januari och kanske en bit in i februari på grund av kylan. Dagverksamheten är annars normalt bara öppen på vardagarna. Öppettiderna styrs av de resurser som finns, menar Ronald Henriksson:

– Det är inte det att vi inte vill ha öppet utan det är många hänsyn som ska tas. Förutom då gästgruppen så finns det ju en personalgrupp som man kan inte jobba jämt. Nu går vi vidare och gör något bra av det här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".