Folkpartiet skakas av inre strider

När Folkpartiet i Västmanland skulle klubba partiets lista på namn till landstinget så brydde sig inte nomineringskommittén om vad medlemmarna tyckt i provvalet, utan möblerade om rejält på listan. Nu hoppar åtta av kandidaterna av i protest.

Jan Rejdnell är en av dem som nu helt lämnar kandidaturen till landstinget. 

Enligt honom själv önskade medlemmarna se honom på en andra plats på landstingslistan. Enligt Sigge Synnergård, ordförande för Folkpartiet i Västmanland, handlade det om en tredjeplacering. 

Men slutresultatet blev i alla fall att han halkade ned rejält på listan. Nomineringskommittén valde andra personer till både andra- och tredjeplatsen. 

Partiets distriktsordförande Sigge Synnergård menar att provvalet bara är vägledande och att det finns fler parametrar att ta hänsyn till. 

Han hävdar att man utgått bland annat från geografisk spridning, blandade åldrar samt att både kvinnor och män ska finnas representerade bland toppnamnen.

nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".