Anna Förnegård produktionschef på Skanska
Västerås

Vägar stängdes av under sprängning vid Erikslund

Nu på morgonen genomfördes en sprängning vid Erikslund i Västerås, där byggnationen av köpcentrum pågår. Sprängningen skedde i närheten av rondellen vid riksväg 66 och Norrleden, och båda vägarna stängdes av under tiden.

– Idag sprängde vi lite drygt hälften så mycket som vi har gjort de tidigare två salvor vi har sprängt den senaste tiden, ungefär 25 000 ton har vi sprängt idag, säger Anna Förnegård, produktionschef på Skanska och ansvarig för sprängningen.

– Nu stod jag långtifrån sprängningen, det var mycket säkerhet, man stängde av 66:an och vägarna omkring här. Hur farligt är det att genomföra en sådan här sprängning?

– Vi har ju väldigt rigorös säkerhet kring varje salva, vi har en genomgång kring varje salva då alla vet exakt vad de ska göra, och sprängarbasen bedömer då ett riskområde som vi utrymmer varje gång så att det är säkert, det är det, säger Anna Förnegård.

Terje Lund
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".