Kommunhuset i Surahammar - innan snön föll.
Surahammar

Vattenskada i kommunhuset

Sessionssalen i kommunhuset i Surahammar har drabbats av en vattenskada och måste repareras. Smältvatten har läckt in från taket och lokalen kan nu inte användas. Igår kväll tvingades man flytta kommunfullmäktiges sammanträde till Folkets Hus.

Socialdemokraten Christina Waster Jansson, som är ordförande i kommunfullmäktige i Surhammar, säger så här om läckan:

– Ja det var ju lite oväntat, även om man kanske borde ha väntat sig det när det är sådant här väder, både med mycket snö och det även har varit tö och kommit vatten. Det har runnit in då i sessionssalen, alltså den stora salen där vi sammanträder.

Men beror det inte på dåligt underhåll?

– Det där är svårt att svara på. Vi behöver ju underhålla våra fastigheter mera, men samtidigt så hänger det ju ihop med om man ger pengar till underhåll. Vi kanske har missat något, säger Christina Waster Jansson.

Sessionssalen, eller styrhytten som den kallas i folkmun, byggdes 1951, och det platta taket verkar nu har gjort sitt. Smältvatten har alltså trängt igenom. Man märkte att det började droppa från innertaket och hinkar fick placeras ut.

Sessionssalen är nu helt avstängd och alla sammanträden måste flyttas till andra lokaler medan man försöker åtgärda skadorna. Enligt Inge Carlsson, vd på Surahammars kommunalteknik, ska reparationerna vara klara i mitten på februari och kostnaden väntas bli cirka 100 000 kronor.

Men finns det då pengar i kommunkassan till reparationerna:

– Ja det gör det. Det fanns pengar avsatta sedan tidigare för att rusta upp sessionssalen, säger Christina Waster Jansson.

Så det är inget annat som får stryka på foten inom Surahammars kommun?

– Nej det tror jag inte för det var avsatt just för reparationer.

Hur blir det då att ha sammanträden i Folkets Hus istället?

– Det går bra. Det händer ibland att vi är någon annanstans så det får vi klara av, säger kommunfullmäktiges ordförande Christina Waster Jansson.

Eva Kleppe
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".