(v)-kongressen inleds idag

Idag inleds Vänsterpartiets kongress i Västerås. Ett av de förslag som ska behandlas handlar om fria glasögon för alla som behöver, ett förslag från Vänsterpartiet i Västerås.
Vänsterpartiet i Västerås vill gå ett steg längre än socialdemokraterna; de vill inte bara ha ett högkostnadsskydd för tandvård för alla, utan också för glasögon för alla. Att få in tandvården och synkorrigering i den allmänna sjukförsäkringen är en reform som skulle kosta skattebetalarna miljarder, säger partiets ordförande i Västerås Monica Henriksdotter till P 4 Västmanland, men motiverar förslaget med att tandvård och synkorrigering är en rättighet som alla ska ha råd med. Förslaget tillstyrks av partistyrelsen. Vid vänsterpartiets kongress under de kommande dagarna i Västerås kommer Västeråsavdelningen också att nominera Mats Ericsson för omval till valberedningen. Vidare har enskilda vänsterpartister i länet nominerat Jan-Olof Ragnarsson i Norberg till partistyrelsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista