Västerås

City Airlines flyger från Västerås

Senast i höst kommer göteborgsbaserade flygbolaget City Airlines att börja flyga från Västerås flygplats. Meningen är att resenärerna sedan snabbt ska kunna flyga vidare ut i Europa.

Michael Nilsson, flygplatschef i Västerås, är positiv:

– Det är spännande med det här nya konceptet och det kommer att innebära en skjuts för flygplatsen. Det stora med det här är inte trafiken mellan Göteborg och Västerås utan att Västerås får tillgänglighet till en mängd destinationer via Göteborg, säger han.

City Airlines satsar 75 miljoner kronor under två år på att göra det enkelt att flyga från sju orter i landet till Landvetter i Göteborg och vidare ut i världen. En av de orterna är Västerås, andra är Karlstad, Örebro, Växjö, Norrköping, Borlänge och Malmö.

Redan nu står det klart att affären kommer att innebära ett penningöverskott för den omtvistade flygplatsen, som har haft svårt att få ekonomin att gå runt. Enligt Michael Nilsson pågår förhandlingarna med City Airlines fortfarande, bland annat om hur många turer det ska bli till och från Västerås per dag:

– Som vi vet nu så är det minst fyra flygningar per dag det handlar om, men det kan även bli det dubbla. Det här är stort för oss och det är roligt att det inte bara är en satsning på tjänsteresor, utan att man vänder sig till privatpersoner, säger Michael Nilsson.

Maria Edlund
nyheterna.vstm@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".