Vänsterns starke man på två listor

Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta som toppar Vänsterpartiets lista till kommunfullmäktige, kommer också att stå på Vänsterpartiets landstingslista. Han tycker att den rödgröna koalitionen i landstinget nu sköter sig bättre.Men på landstingslistan kommer han enligt egen uppgift att stå längst ned. Om väljarna röstar fram honom kommer han att kombinera kommunpolitik och landstingspolitik.

Om han blir personkryssad in i landstinget, säger han dock att han kommer att ta platsen. hans ambition är då att verka för bra sjukvård och kollektivtrafik, i hela länet. 

– Men jag hoppas att Fagersta kommun blir huvuduppdraget, säger Stig Henriksson.

Att Stig Henriksson nu står även på Vänsterpartiets landstingslista, betyder att den rödgröna oppositionen i landstinget stärker sina kort ytterligare i de norra länsdelarna.

Tidigare har Socialdemokraternas starke man i Norberg, kommunalrådet Kennet Östberg, tagit steget från kommunpolitiken till den socialdemokratiska landstingslistan.

Monica Elfström
nyheterna.vstm@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".