Många trafikolyckor i halkan

Polisen och räddningstjänsten i Västmanland hade fullt upp i går kväll. Det var halt och många trafikolyckor inträffade också under dagen.

Sedan klockan 14 har polisens ledningscentral fått rapporter om nio trafikolyckor utan skador, tre olyckor med personskador, tre älgolyckor och tre rådjursolyckor.

Polisen uppmanar till försiktighet på vägarna.

– Folk kör för fort och håller inte avståndet. Jag tycker inte att man bara kan skylla på halkan, säger Ann-Charlotte Israelsson på polisen i Västmanland.

Vid 19-tiden kolliderade två bilar vid Odensvikorset i Kolsva. Ingen person skadades.

En person fick vid 17:30-tiden föras till sjukhus efter att ha blivit fastklämd i sin bil efter en olycka på E18 vid vägbygget Skälby i Västerås.

Ungefär samtidigt kördes en älgko på på länsväg 771 i Salatrakten. Jägare kallades ut i jakten på två förvirrade kalvar som rörde sig kring platsen.

Flera bilar var inblandade i en trafikolycka på E18 vid 17-tiden. En kvinna fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Vid infarten till Broddbo utanför Sala kolliderade två personbilar strax innan klockan 17. En person fördes till sjukhus.

Sofia Eriksson
sofia.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista