Piratpartiets Anders Lindbäck.
landstinget / västerås

Piratpartiet ställer upp i flera val

Piratpartiet kommer inte bara att ställa upp i höstens riksdagsval. Partiet tänker också kandidera till landstingsvalet i Västmanland och i det kommunala valet i Västerås.

– Vi har ett mindre politiskt program än de etablerade partierna men samtidigt har vi mer spets på de delar vi ägnar oss åt, säger Anders Lindbäck, vice valkretsledare för Piratpartiet i Västmanland.

Partiet kallar sig självt för ett trefråge-parti och ägnar sig i princip bara åt sina egna hjärtefrågor: fri kunskap, delad kultur och skyddat privatliv.

I både kommun- och landstingsvalet satsar Piratpartiet på att få kommun och landsting att använda programvara med så kallad öppen källkod, dvs program till datorerna som användaren kan modifiera efter egna önskemål.

Man vill också att alla i länet ska ha ett bra och snabbt bredband och att det ska satsas mer på att skydda den personliga integriteten på internet.

På frågan om vilket block Piratpartiet lutar mot vid en eventuell vågmästarroll vill Anders Lindbäck inte ge något besked ännu.

– Det block som stödjer våra politiska åsikter mest. Vi vill ha fram våra politiska idéer och tankar så då blir det elet enkelt en förhandlingssituation i det läget, säger Anders Lindbäck till P4 Västmanland.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".