Ishockey

VIK vände och vann mot Örebro

Västerås IK ger inte upp kampen om en plats i playoff. Hemma mot Örebro vände man underläge och vann med 3-1. Två snabba mål i den sista perioden avgjorde matchen.

Västerås inledde bäst i en fartfylld förstaperiod. VIK snurrade rejält i Örebrozonen men det var gästerna som tog ledningen efter tio minuter i spel fem mot tre.

VIK fortsatte att jobba för att spräcka Örebromålvaktens nolla, men lyckades inte skapa några allt för farliga chanser förrän i slutsekunderna då Rasmus Sandström fick två lägen.

I den andra perioden fortsatte VIK sitt fina fartfyllda spel och till slut kom målet. Stefan Hellkvist drog upp ett anfall och Sebastian Meijer dök på returen och satte 1-1.

Örebro jämnade ut spelet något i den tredje perioden, men det var då det lossnade för Västerås. Backen Per Helmersson dundra in 2-1 i spel fyra mot tre och strax därefter satte Fredrik Johansson matchvinnande 3-1.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Västerås-Örebro 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Första perioden: 0-1 (10.13) Henrik Löwdahl (Conny Strömberg, Jonas Almqvist) spel fem mot tre.
Andra perioden: 1-1 (10.33) Sebastian Meijer (Stefan Hellkvist, Kalle Olsson).
Tredje perioden: 2-1 (12.48) Per Helmersson (Robin Axbom, Andreas Valdix) spel fem mot fyra, 3-1 (13.15) Fredrik Johansson (Kalle Olsson).
Skott: 32-18 (9-7, 14-5, 9-6).
Utv, Västerås: 6x2. Örebro: 4x2, 1x5, 1 matchstraff.
Domare: Christer Lärking, Solna.
Publik: 2 240.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".