Snötipparna växer och blir fler

Årets snörika vinter har gjort att både snöröjare och de som forslar bort snöhögarna haft en ovanligt hektisk säsong. Och igår öppnade ännu en så kallad snötipp i Västerås.

– Det går lastbilar hela tiden, man hinner inte räkna dem. Den här tippen borde räcka till nästa vecka, sedan är det nog fullt på den här också. Nu är det svårt eftersom det börjar bli fullt överallt, säger Ove Blom, en av de som arbetar med att skjuta ihop snön som lastbilarna levererar.

Det går inte att tippa snön vart som helst. Snötippen som öppnades på Finnslätten igår var den femte i Västerås. I vanliga fall brukar det räcka med en snötipp på vintern.

Den här dagen är man ute på Önsta Gryta i Västerås, där finns vägar som är bland de besvärligaste att röja, berättar åkare Ola Johansson.

– De svåraste ställena att köra på är inne på trånga gator i villaområden. Då är det staket, postlådor och växtlighet i vägen.

Det är svårt för de här stora fordonen att få plats, säger Ola Johansson.

Han ber också alla trafikanter att vara tydliga med att visa vart man ska åka när man möter snöröjarna, för att underlätta deras arbete.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se