Sandor och alliansen siktar på maktskifte

Tidigare kommunalrådet i Skinnskatteberg, Carina Sandor, har valts till ny ordförande för Folkpartiet i Skinnskatteberg. Carina Sandor kommer också att ställa upp i valet till kommunfullmäktige. Den borgerliga alliansen siktar nu på att ta tillbaka makten i Skinnskatteberg.

 

– Framförallt har man ju mycket större möjlighet att påverka när man är i majoritet. Nu när man sitter i opposition, i alla fall är det så i Skinnskatteberg, så har vi inget samarbete mellan majoritet och opposition. Vi är helt utanför och då är man ju inte särskilt mycket med och bestämmer, säger Carina Sandor.

Det har ju varit en turbulent tid i Skinnskatteberg den gångna madatperioden. Valet 2006 blev det maktskifte och en borgerlig allians tog över styret med stöd av nybildade Skinnskattebergsdemokraterna.

När sedan Skinnskattebergsdemokraterna bytte läger så sprack den borgerliga alliansen.

Våren 2009 tog Socialdemokraterna över makten tillsammans med Vänsterpartiet och Skinnskattebergsdemokraterna.

Men nu verkar det tidigare kommunalrådet Carina Sandor vara beredd att ta nya tag.

– Vi kommer att göra precis likadant som vi gjorde 2006. Vi har hela tiden varit en koalition och det kommer vi att vara även nu till valet.

Och Skinnskattebergsdemokraterna, hyser ni några förhoppningar om att försöka få med dem igen?

– Den tanken har inte riktigt slagit oss, med tanke på hur de och Socialdemokraterna och Vänsterpartiet behandlade oss för ett år sedan. Dessutom fokuserar inte vi på just det. Vårt uppdrag är att föra fram alliansens åsikter.

Och att sikta på ett maktövertagande?

– Självklart, säger Carina Sandor, Folkpartiet i Skinnskatteberg.

Carina Sandor har nyligen valts in i Folkpartiets centrala partistyrelse och nu alltså blivit vald även till ordförande för partiet i Skinnskatteberg.

Folkpartiets lista till fullmäktige i Skinnskatteberg spikas först om några veckor. Carina Sandor vill i dagsläget inte uttala sig om hon är villig att toppa listan och än en gång sikta på en kommunalrådspost i Skinnskatteberg.

Men hon ser inga problem att kombinera arbetet i partistyrelsen central med politiskt arbete lokalt, säger hon.

Monica Elfström
nyheterna.vstm@sr.se