BORDTENNIS

Mälarenergi BTK Köping seriesegrare

När den sista sammandragningen i damernas norra elitserie i bordtennis spelades i Köping blev det stora framgångar för hemmalaget Team Mälarenergi BTK som besegrade dom båda topplagen Fridhem/Urnan och Spårvägen. Därmed blev köpingslaget seriesegrare och klara direkt för SM-semifinal.

-Det var två jätteviktiga vinster i dag vilket betyder att vi nu vann damernas norra elitserie i bordtennis och går direkt till SM-semifinal, säger Sofia Westholm som fanns med också i fjol då köpingslaget tog SM-guld.

-Det vi gör i dag det var stort. Alla går in och spelar bra. Vi kanske också känner att det börjar hetta till när SM-slutspelet närmar sig, säger regerande svenska mästarinnorna Team Mälarenergis lagledare Kicki Löwdal Gullbo efter lördagen dubbelsegrar och serievinst.

En av höjdpunkterna i lördagens sammandrag i Köping Arena var när 20-åriga hemmaspelaren Paula Medina vann med 3-2 mot Spårvägens Sun Jie som är rankad trea i Sverige och hon hade endast en serieförlust på 24 matcher tidigare under den här säsongen.

Semifinalspelet som börjar den 31 mars avgörs i bäst av tre matcher.

***

Team Mälarenergi BTK-Fridhem/Urnan BTK 6-4

Team Mälarenergi BTK-Spårvägen BTK 6-1