1 av 2
Snön ställer till det på Centralstationen i Västerås.
2 av 2
Inställda tåg på Västerås Centralstation.

Inställda tåg på grund av snöovädret

Det senaste dygnets snöoväder har ställt till det ordentligt för tågrafiken, både här i länet och i övriga Sverige. Det här gör att Banverket ställt nästan all tågtrafik under söndagsförmiddagen för att hinna rensa järnvägsspåren från snö.

Sara skulle resa från Västerås för att hälsa på sin familj i Eskilstuna, men tåget som skulle gått klockan 11.35 blev inställt.

- Jag vet inte när jag kommer kunna ta mig iväg. Det jag har sett är att nästa tåg ska gå klockan 15 och det finns ju inga ersättningsbussar, så det är lite frustrerande, säger Sara.

Sara var såklart inte den enda som var frustrerad på Västerås centralstation på söndagen och i resecentrum var trycket högt på personalen.

- Det är väldigt ansträngt efter en otroligt jobbig helg så det är väldigt många slitna medarbetare vi får ta hand om också, säger Tobias Lindberg, produktionsledare på SJ i Västerås.

I resecentrum inne på Centralstationen bjöd man resenärerna på kaffe och kakor i ett litet försök till kompensation till resenärerna.

- Men viktigast är att vi finns tillhands och kan informera om vad som händer, säger Tobias Lindberg, som ändå tycker att resenärerna var väldigt förstående efter omstädningheterna.

Och Filip som var på väg till Stockholm tyckte inte att det var värt att hetsa upp sig i onödan:

- Jag var med om samma sak förra veckan också, men man får ta det lugnt och le.

SJ meddelar att alla tåg till och från Västerås är fortsatt inställda tills att Banverket hunnit snöröja spåren. Information om det aktuella trafikläget hittar du på SJ:s hemsida.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista