Innebandy

VIB förlorade streckdramat

Västerås IB fick bara med sig en poäng i det viktiga bottenmötet mot Tyresö som vann med 4-3 efter förlängning. Med två omgångar kvar att spela har VIB tre poäng tillgodo på jagande Tyresö som ligger på kvalplats.

Tyresö Trollbäcken tog in en poäng på Västerås i kampen om nytt kontrakt i Superligan. Med två omgångar kvar att spela så har VIB nu tre poäng och nio mål tillgodo på Tyresö, som är nästsist i Superligan på kvalplats.

Streckmatchen var jämn och svängig där Västerås tog ledningen genom Niklas Winroth som satte 1-0 på straff.

Tyresö kvitterade och tog över ledningen i den andra perioden men Västerås hann kvittera innan pausen inför den sista perioden.

Gästerna fortsatte att trycka på men i mitten av den tredje perioden så var det Västerås som tog hand om spelet och såg ut att vara det lag som skulle avgöra.

Med tre minuter kvar att spela så var det istället Tyresö som sköt in 3-2 och såg ut att ta hemma alla tre poäng. Svaret från Västerås kom omgående då Alexander Carlström sköt in sitt 31:a mål för säsongen och kvitterade till 3-3.

I den efteföljande sudden death så chansade Tyresö med att ta ut målvakten vilket gav resultat när Linus Näsman ordnade bonuspoängen.

Två omgångar återstår där VIB möter Balrog på bortaplan och Storvreta hemma samtidigt som Tyresö ställs mot AIK hemma och Falun borta.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

Västerås IB-Tyresö Trollbäcken 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)
Första perioden: 1-0 (4.08) Niklas Winroth (straff), 1-1 (7.43) Sam Jonsson (Peter Lindgren).
Andra perioden: 1-2 (12.05) Sam Jonsson (Peter Lindgren), 2-2 (17.59) Joakim Bohlin (Christian Mattsson).
Tredje perioden: 2-3 (16.57) Robin Ullström (Jonas Dahmén), 3-3 (17.42) Alexander Carlström (Christian Mattsson).
Fjärde perioden: 3-4 (4.24) Linus Näsman (Victor Ferraresi).
Skott: 16-24 (0-3, 3-5, 5-11, 8-5)