Fortsatt besvärligt för tågtrafiken

Under morgonen har det varit mycket stora problem i tågtrafiken. Flera inställda avgångar påverkar resande. Och enligt Lars Schyllander, chef för driftsområde öster på Banverket, kan det vara läge att undvika tågen idag.

– Läget är väldigt tufft, och det har det väl egentligen varit det hela helgen och det fortsätter nu under måndagen. Det har varit väldigt få tåg mellan t ex Stockholm-Västerås och omvänt som gått och som nästan inte stannat på några mellanstationer. Det är naturligtvis riktigt besvärligt, säger Lars Schyllander på Banverket till P4 Västmanland.

Är det någon idé att ta tåget just nu?

– Jag tycker man ska tänka efter och försöka hitta andra lösningar eftersom det är långa väntetider och få tåg, och väldigt mycket folk på de som går.

– Man får försöka följa utvecklingen på hemsidor, men det tar tid att få bort all snö, och den kyla vi fått nu gör ju att det blir ett ännu svårare läge. Men jag tror att vi får dras med störningar under hela veckan, men att det givetvis blir bättre och bättre, säger Lars Schyllander.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista