Getrag får svar på kritik

Getrags kritik mot regeringens stödbolag till bilindustrin kommenteras: Kent Persson (V) håller med, Jessica Polfjärd (M) håller inte med.

- Regeringen gick ut från början och talade om att man skulle stoppa in pengar i utvecklingsprojekt i bilindustin. Om man i stället ska agera bank och tjäna pengar på det här då vet jag inte om det var tanken från början. Det säger Lars Ericson, vice VD för Getrag i Köping.

Men Jessica Polfjärd, moderat riksdagsledamot från länet, håller inte med.

Hon tror att pengarna kan kan göra nytta.

- Jag tycker att tre miljarder är ganska mycket. Och sen finns det fler ansökningar än pengar och då får man göra bedömningar vilka bolag som har de mest intressanta projekten. Det säger Jessica Polfjärd, moderat riksdagsledamot från Västmanland.

Men Kent Persson, vänsterpartistisk riksdagsledamot från nätet, tycker att bolagets uppdrag behöver ändras:

- När pengarna binds upp på ett sådant sätt att de inte blir användbara, i stället för att forska på sådant som skulle kunna bli en fordonsindustrin i framtiden - då finns det risker att ta. Och det medger inte det här, säger Kent Persson.

Reportrar Patrik Åström och Audrey Erath.
nyheterna@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista