Sala Norra redo för nystart

På måndag tar privata företaget Achima Care över familjeläkarmottagningen Sala Norra. Och man kommer att starta med full styrka - även om två av läkarna inte finns på plats den 1 mars.

- Det som är kvar är två doktorer som kommer in 8 mars respektive månadsskiftet april-maj. Det säger VD:n för Achima, Stefan Johansson.

Innan de nyanställda läkarna är på plats kommer man att täcka upp med vikarier.

- Vi kommer att hyra in någon första veckan och en vikarie som kommer att jobba tills den andra doktorn kommer in, säger Stefan Johansson.

Achima är ett företag med säte i Blekinge som driver en handfull mottagningar på olika håll i landet. Bland annat har man en läkarmottagning i Eskilstuna.

Bakgrunden är att i augusti i fjol bestämde sig landstingsstyrelsen för att privatisera Sala Norra. Första reaktionen från salaborna var protestlistor mot privatiseringen. Tusentals salabor skrev på.

Nu - ett halvår senare - är det lite lugnare. Det är inte säkert att patienterna märker någon större skillnad på måndag, tror vd:n. I stort sett blir det samma personal som jobbar idag, det är bara någon enstaka person som inte följer med till den nya arbetsgivaren.

Sala Norras nya chef och VD, Stefan Johansson, är hoppfull:

- De har ju haft det trångt tidigare. Nu kommer vi även att kunna beta av det berget av patienter som har fått vänta lite successivt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista