Sala

Nytt parti i Sala

Det nystartade partiet Salas bästa kommer att ställa upp i höstens kommunval. Missnöje med toppstyret är orsaken till att de ger sig in i politiken.

I nuläget vill företrädarna för Salas bästa inte prata så mycket om vilka frågor de vill driva. I stället hänvisar partiet till ett valmanifest som ska arbetas fram under våren.

– Vi vill fokusera på att Sala ska utvecklas. Vi vill ta fram en tydlig vision med tydliga målsättningar, säger Marcus Andersson, partisekreterare i Salas bästa.

Han är inte nöjd med hur de politiska besluten har fattats i kommunen.

– Sala är väldigt toppstyrt. Ett fåtal politiker bestämmer allting. Det är väldigt svårt att påverka och dessutom är det svårt att komma in i de etablerade partierna.

Ordförande för Salas bästa är Gunnar Forsgren. Han har jobbat som tjänsteman inom Sala kommun i många år. Nu är han chef på ett privat vårdföretag som har kontrakt med kommunen.

– Jag har suttit på andra sidan bordet i många år och nu tycker jag att det är dags att ta steget över och verkligen kunna vara med och påverka, säger han.

Staffan Andersson
nyhterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".