Frias efter misshandel

Hovrätten fastställer nu den frikännande domen för tre intagna på Salberga fängelse som misstänks ha misshandlat en fjärde intagen i hans cell. Det gick inte bevisa vem som hade utfört misshandeln.

De tre fångarna som misstänks för misshandeln fångades på övervakningsfilm när de gick in i den fjärde fångens cell. Därigenom är det fastställt att åtminstone en av de tre har utfört misshandeln, eller möjligen två av dem i samförstånd, eller alla tre.

Men eftersom det inte går att bevisa vem av de tre som har utfört misshandeln så ogillas åtalet. De tre männen frias alltså. Ingen av männen har heller lämnat särskilt utförliga uppgifter i förhör.

Hovrätten konstaterar bland annat att personalen på anstalten har blandat ihop de intagnas kläder så att det inte går att avgöra vem som haft på sig de kläder som användes vid misshandeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".