INNEBANDY

VIB kvar i Superligan

Västerås IB säkrade kontraktet i herrarnas superliga i innebandy när man besegrade Balrog med 3-4 i Botkyrkahallen. Segermålet gjorde Jani Muntila knappt tre minuter in i förlängningen. 

***

Västerås IB har haft en turbulent säsong både på och vid sidan av planen och man var länge illa ute i jakten på att få spela i högsta serien även kommande säsong. Efter en tung inledning så kom vändningen när man började spela mycket bättre från december månad och poängen började komma. När man under söndagen åkte till Botkyrkahallen för match mot Balrog behövde VIB en poäng för att säkra kontraktet inför kommande säsong.

Balrog tog tidigt ledningen i matchen men efter det tog VIB över taktpinnen och efter två mycket vackra mål av storspelande Fredrik Rydh så kom Västeråslaget in i matchen igen. Matchen böljade efter Rydhs ledningsmål fram och tillbaka och det var stundtals ingen hög kvalitet på spelet och det var tydligt att det var nervöst i båda lagen. Matchen betydde även mycket för Balrog som jagar en slutspelsplats. Inför den tredje perioden var ställningen 2-2 och då kändes det som båda lagen var mer rädda för att förlora matchen.

Balrog tog återigen ledningen dryga åtta minuter in i slutakten då duktige backen Mathias Hagert vackert kunde skjuta in ett långskott. Var det nervöst innan detta blev det nu ännu mer nervöst i VIB lägret och tränarna Ola Thimrén och Pelle Alvin skrek konstant på sina spelare och Christian Mattsson kunde kvittera och vilt jubel utbröt i hallen där ungefär 30 västeråsare fanns på plats. Efter detta backade VIB hem och försvarade den viktiga poängen. Balrog hade en del chanser att avgöra men målvakten John Kvist storspelade i målet och det blev inga mer mål under ordinarie matchtid och glädescenerna var otroliga när VIB klarade nytt kontrakt till nästa säsong. Det blev inte sämre för bortalaget när sedan Jani Muntila kunde slå in segerbollen efter dryga tre minuter in i förlängningen.

Hela laget gjorde en kanoninsats men extra beröm förtjänar målvakten John Kvist och tvåmålsskytten Fredrik Rydh.

Balrog B/S-Västerås IB 3-4 (2-2,0-0,1-1.0-1)

Målskyttar Balrog: Nicklas Ånmark, Kristian Talme, Mathias Hagert.

Målskyttar Västerås IB: Fredrik Rydh (2), Christian Mattsson, Jani Muntila.

Publik: 200, i Botkyrkahallen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista