Läcka i vattentornet på Djäkneberget

Uppdaterad 08:24

Det gamla vattentornet på Djäkneberget i Västerås drabbades av en läcka tidigt i morse. Polisen spärrade av gatorna närmast tornet. Vattnet forsade med stor kraft ner mot Cityringen. Enligt uppgift har vattnet också letat sig ner i flera källare. Efter några timmar kunde Mälarenergi stänga av en ventil, och därmed stoppa flödet.

– Vid kvart i sex så forsade det ner vatten för Kristinagatan, och det är så pass djupt nere på Cityringen så släpper man ner bilar så fastnar de där nere, säger polisens pressinformatör Lars Hamrin.

– Vad jag hörde sist så började det rinna ner vatten i källarna i bostadshusen nere vid Cityringen, säger Hamrin till P4 Västmanland.

Enligt Richard Folkebrandt, pressansvarig på Mälarenergi, bör de husägare som drabbats av vatten i sina källare genast göra en felanmälan på telefonnummer 021- 18 19 00.

Han förklarar situationen så här:

– Det är en ledning som går in till gamla vattentornet på Djäkneberget som troligen har sprungit läck, och lett till att det har strömmat ut vatten.

För att stoppa vattenflödet var man tvungen att stänga av en äldre ventil ute i gatan, och till det behövdes specialverktyg. Därför tog det lite tid.

– Nu rinner det ingenting, men det som är olyckligt är att vattnet runnit ner på Cityringen och ställt till det för västeråsarna under morgonen i och med att man måste stänga av Cityringen, säger Richard Folkebrandt till P4 Västmanland.

Elisabeth Adolfsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista