Polisinspektör Hans Lindgren. Foto: Ida Nilsson/SR.

Vintervädret ställer till trafikproblem

Måndagens hårda vinterväder har orsakat en hel del olyckor i trafiken idag. Ett tiotal olyckor har rapporterats, men troligen har fler incidenter inträffat. Trafikläget är mycket besvärligt, enligt polisen.

- Det är mycket besvärligt. Dels har vi ett ganska kraftigt snöfall och dels har vi vind som gör det ännu besvärligare. På E18 har vi mycket kraftig drivbildning som uppstår av den här kraftiga vinden, säger polisinspektör Hans Lindgren.

Och det är inte bara för bilisterna som vädret skapar problem. På Västmanlands lokaltrafik har man förseningar på upp till en halvtimme i länstrafiken eftersom bussarna helt enkelt kör fast i snömodden.

Tågtrafiken är fortfarande något reducerad, enligt Sj:s presstjänst, men där har man har inte fått in några rapporter om kraftigare förseningar under eftermiddagen.

Men värst drabbat verkar ändå E18 vara och Hans Lindgren vill därför uppmana bilister att tänka sig för i trafiken och han tycker att man helst ska undvika omkörningar helt om det går.

- Man ska inte ge sig ut i det här vädret alls om man inte absolut är tvungen, säger Hans Lindgren.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista