Journaler vållade bekymmer

Bolaget Achima Care tog igår över verksamheten vid Sala Norra familjeläkarmottagning efter landstinget. Enligt Achimas vd, Stefan Johansson, gick den första dagen bra, men överföringen av journaler från landstinget ställde till en del problem.

– I stort sett har det, tycker jag, flutit på ganska bra. Vi har haft problem med journalerna. Det har haltat och det har gjort att de har legat efter hela tiden framför allt på läkarsidan. Jag tror alla doktorer här ligger ett par timmar efter mot sina bokade tider, säger Stefan Johansson, vd på Achima Care. Men han hoppas att problemen med journalerna ska var lösta till idag.

Förutom journalerna var det under den första dagen problem också med Sala Norras hemsida och telefonsvararen som kom igång under dagen, men som uppgav fel namn:

"Välkommen till Sala norra Actima", lät det i telefonsvararen under gårdagen.

Achima Care har nu tagit över Sala Norras drygt 8000 patienter.

I samband med att landstingsmajoriteten beslutade att lägga verksamheten på entrepenad var såväl personalen som patienterna kritiska.

Hur har var då stämningen på Sala Norra under första dagen i ny regi:

De som kommer hit och får vård är ju nöjda med det. Alltså, jag har inte hört någon patient eller någon i personalen heller som har varit negativ till att vårdcentralen har bytt från landstinget till en privat aktör, säger Stefan Johansson.

– Personalen har ju tagit det här till sitt hjärta rakt igenom och från vår sida är alla mungipor uppåt. De har nog fått någon form av trygghet och framförhållning i sitt arbete, och det tror jag är viktigt. Tidigare har det varit lite fram och tillbaka, säger Stefan Johansson, vd på Achima Care AB.

Jouko Kaijanen
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista