Klubbdirektör Per Thunander tvingas ställa in helgens mästerskap. Foto. Ida Nilsson/SR.

Friidrottshall tvingas stänga

Västerås friidrottshall tvingades stänga idag på grund risk för takras. Det bestämde Västerås stad som äger fastigheten, efter att man tittat på snömängden på taket.

Det var klubbdirektören Per Thunander själv som tyckte att det såg ut att vara lite väl mycket snö på taket till friidrottshallen och när fastighetsägaren kollade upp det visade det sig stämma. 

Nu måste hallen vara stängd i uppemot två veckor eftersom det helt enkelt inte går att få tag på folk som kan skotta av taket. 

I och med det tvingas man också ställa in det svenska mästerskapet i mångkamp som skulle ha ägt rum på arenan nu till helgen. Det innebär också en kännbar ekonomisk förlust för friidrottsklubben. 

- Vi har ju beställt massor av grejer för att allt ska fungera, till exempel en ny höjdhoppsmadrass för närmare 20 000 kronor. Så man önskar ju att man hade fått veta lite tidigare att man låg i riskzonen. Men säkerheten måste ju gå före den ekonomiska biten, säger Per Thunander.

Ida Nilsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista