bandy

Säsongen över för Västerås SK

Sandviken vann den fjärde kvartsfinalen över Västerås SK med 5-3 och är därmed klart för semifinal. För de regerande svenska mästarna är säsongen däremot över.

Den första halvleken mellan Västerås SK och Sandviken i den fjärde kvartsfinalen var länge mållös och tämligen chansfattig.

VSK fick det första riktiga läget att ta ledningen då Johan Andersson kom i friläge men SAIK-målvakten Joel Othén räddade.

Istället var det gästerna som gjorde 1-0 då Daniel Zeke Eriksson pangade in matchens första mål på hörna i den 32:a minuten.

Tre minuter senare hade SAIK kopplat ett rejält grepp om en semifinalplats då Christoffer Edlund svarade för sitt sjätte mål i den här kvartsfinalserien läckert framspelad av Daniel Mossberg.

I den andra halvleken kom VSK ut med pressen att vända på matchen om inte säsongenskulle vara över. Men de Grönvita hade svårt att skapa allt för farliga chanser och istället kom 3-0 då Christoffer Edlund dundrade in sitt andra mål för kvällen.

Och skyttekungen nöjde sig inte med det utan satte ytterligare två bollar. VSK lyckades reducera tre gånger om, men då var det för sent.

SAIK vann rättvist och möter Bollnäs i semifinal och för VSK:s del är säsongen slut. I den andra semifinalen ställs Hammarby mot endera Edsbyn eller Villa/Lidköping.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista