Snön stängde möbelvaruhuset

Ikea stängde på grund av snön

Hela Ikea:s varuhus på Hälla i Västerås stängdes idag på grund av stora snömängder på taket. Det säger varuhuschefen Henriette Johansson till P4 Västmanland.

Butiken stängde för att man så fort som möjligt skulle kunna röja undan snön. Vi har skottat flera gånger under året, men nu beslutade vi oss för att stänga helt säger Henriette Johansson, varuhuschef.

Vi var med och träffade några kunder utanför Ikea när de fick beskedet om stängning. Många var förstående, men de långväga resenärerna var lite mer besvikna.

– Jag tycker det är jättedåligt, man åker flera mil för att kunna komma hit, det känns tråkigt för man inte vet när det går att samla sig tillsammans och åka hit igen, säger Katja Nilsen.

Erkki Parvianen överraskades av stängningen, han och tycker det informerats dåligt men förstår ändå att det är för en god sak.

– Om det är för kundernas och personalens säkerhet så är det helt okej, det måste gå först, säger Vaste Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista