Västerås Stad vill hylla Olsson

Johan Olsson, ursprungligen från Skultuna, gjorde succé i OS i Vancouver och tog inte mindre än tre medaljer, flest av alla deltagande svenskar. Nu funderar Västerås Stad på hur man ska fira hans bragd.

– Vi har bland annat pratat med IFK Västerås skidor för att lyssna med de och se om det finns några goda och bra idéer hur vi skulle kunna fira Johan Olssons fantastiska prestation, säger Elisabeth Unell, kommunalråd i Västerås.

– De har sagt att de ska återkomma och vi ska träffas och fundera vad vi kan göra och hitta något som sticker ut lite grann.

Finns det några tankar redan nu?

– Vi skickade redan efter första medaljen ett telegram till Johan, men vi måste hitta något som gör att vi minns de här fantastiska dagarna och alla goda idéer välkomnas. Det är också viktigt att man uppmärksammar skidsporten som ju är bra för alla motionärer, säger Elisabeth Unell till P4 Västmanland.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista