SM-tävling hindras av taksnö

Friidrottshallen i Västerås tvingas igår stänga på grund av för mycket snö på taket. Därför måste nu Mångkamps-SM, som Västerås Friidrottsklubb skulle arrangera i helgen, ställas in.

– I torsdags tittade en konstruktör på hallen, då gjordes bedömningen att taket skulle hålla. Men om det skulle komma mer snö, vilket det också gjorde i helgen, så skulle det inte fungera, säger Jan Olov Hedqvist som är verksamhetsschef på fastighetskontoret vid Västerås Stad.

Varför måste hallen hållas stängd så länge som två veckor?

– Det är ju tills vi får tag på folk som kan utföra jobbet, när vi får lediga resurser skickar vi dem till friidrottshallen. Vi kanske hade kanske på marginalen kunnat skicka några personer redan nu, men vi har inte folk för att få bort snön från hela taket. Vi har prioriterat hallar med långa spännvidder som är känsligare än normala hus, säger Jan Olov Hedqvist till P4 Västmanland.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista