bandy

Bandylegendar funderar på att sluta

I går tog det stopp för Västerås SK i årets bandyslutspel då Sandviken vann den fjärde kvartsfinalen. Och nu talar det mesta för att den matchen var karriärens sista för VSK-legendaren Michael Carlsson.

Den gångna säsongen har det inte blivit lika många mål som han skämt bort VSK-supportrarna med under åren. Men i kvartsfinalerna mot SAIK så är det den gamle skyttekungen som vaknat till liv och varit VSK:s bäste målskytt.

Men trots det så ser han nu slutet.

– Jag tror att det är rätt tidpunkt att lägga av. För mig krävs det oerhört mycket träning för att kunna hålla en bra nivå och jag känner väl att jag har mycket annat att ge i föreningen än på plan. Det lutar åt att det här blir sista framträdandet i VSK, säger Michael Carlsson till P4 Västmanland.

37-årige Carlsson har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med sex SM-guld och blivit både världsmästare och rysk mästare.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista