Emma Hjärpe, Alanis Götlin och Linn Smevold i skidspåret

Ideella krafter bakom skidspår

Kombinationen sportlov och en snörik vinter bådar gott för längdskidor. Men i Skultuna, där får ideella krafter fixa skidspåren med hjälp av en 30 år gammal skoter. Och kommundelsnämnden säger nej till extra pengar för att hålla spåret öppet.

Solen strålade på ett tiotal sportlovslediga barn som hade samlats vid skidskolan på Prästgärdet i Skultuna. Men Emma Herpe har varit med om bättre spår.

– Det är inte de bästa spåren, jag har sett bättre, säger hon.

Spåren gjordes av en gammal skoter och ideella krafter i går kväll. Och Leonard Antonsson spenderade fem timmar för att fixa spåren. 

– Det har varit mycket jobb. det har snöat och blåst.

Anders Smevold anser att något måste göras för att få till bra spår. antingen genom att hyra in en skoter eller investera i en helt ny. Det förslaget har han lagt fram till Skultunas kommundelsnämnd.

– Beskeden därifrån var väl inte så positiva direkt. I stort sett blankt nej, säger Anders Smevold till P4 Västmanland.

Kommundelsnämnden i Skultuna skjuter inte till några extra pengar för att fixa skidspåren, säger ordföranden Sven Svensson.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista