Snö som tippas. Arkivbild: SR Västmanland.

Klagomål på snöhögar i Hallstahammar

Den senaste tiden har det kommit in klagomål på snöröjningen i Hallstahammars villaområden. Det handlar främst om att den plogade snön inte fraktas bort tillräckligt snabbt. Bortforsling har påbörjats, men plogning har prioriterats i första hand.

– Jag tror att vi började forsla bort snön redan förra veckan, men eftersom jag inte är ordinarie är jag inte helt säker. Men sedan kom det nya snöfallet och då gick det bort tre dagar i början på den här veckan, säger Karl-Gustav Eriksson, vikarierande arbetsledare på tekniska kontoret i Hallstahammar.

– Vi har inte gjort annat än att ploga snö i vinter, det har vi fått prioritera. Vi har fått jobba med det nästan dygnet runt.

Vad ser du som det största problemet just nu?

– Det är framkomligheten, det är ju så trångt på gatorna. Vi försöker ju så gott vi kan med den personal vi har. Och det är villakvarteren vi tar först, men det är svårt att säga när vi blir klara eftersom vi förutom Hallstahammar också har Kolbäck, ett stort område.

– Det går mycket pengar varje dag, men det är bara att bita i och jobba tills allt är borta.

Michael Gawell
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista