Slottsbröllop var länsstyrelsens sak

Kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell visste om att dåvarande landshövdingen i Västmanland Mats Svegfors ville bo kvar på slottet för att kunna hålla ett bröllop där. Men det är inte regeringen som ansvarar för hur slottet används. Det är helt och håller länsstyrelsens sak, menar Mats Odell.

– Det är väldigt viktigt att man följer regelverket. Det är länsstyrelsen som fattar beslut om vilka villkor som gäller för utnyttjandet av residensen. Länsstyrelsen hyr av Fastighetsverket och det är de som avgör hur lokalerna sedan ska användas. Det är inte jag som avgör det, säger Mats Odell.

Enligt Mats Odell så bryr sig inte regeringen om vilka skäl olika myndighetschefer kan ha till olika saker.

– Begär de att få bo kvar, i det här fallet på ett residens, så tar vi ställning till den frågan, inte till varför de vill göra det. Det viktiga är ju att man betalar för sig, att man gör rätt för sig. Att man är försiktig med hur man använder den gemensamma egendom som vi har i våra fina residens, säger kommun- och finnansmarknadsminister Mats Odell.

Patrik Åström
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista