Ishockey

IFK Arbogas säsong tog slut

Nybro vann även den andra matchen i playoff 2 och därmed är IFK Arbogas säsong över. Matchen slutade 2-0 efter att Arboga hade stora problem att utnyttja alla numerära överlägen.

Arboga var det aningen bättre laget i den första perioden men lyckades inte få hål på Nybros målvakt utan istället så var det gästerna som tog ledningen.

Ett olyckligt mål då en Arbogaspelare krockade med domaren i mittzonen vilket gav en kontring för Nybro som kunde göra 1-0.

I den andra perioden fick Arboga flera chanser att kvittera i numerärt överläge, men hade svårt att skapa några riktiga farligheter.

Dessutom försvagades Arbogas powerplay då rutinerade Alexander Semjonovs drog på sig en personlig utvisning på tio minuter för olämpligt uppträdande.

Nybro fortsatte att dra på sig utvisningar även i den sista perioden, något som hemmalaget hade fortsatta problem att utnyttja och ironiskt nog så gjorde Nybro istället 2-0 i powerplay.

Ett mål som blev rejält omdiskuterat då Arbogaspelarna ansåg att pucken inte var inne utan tog i stolpen med domartrion var säker på sin sak.

Arboga försökte få till en reducering genom att tidigt plocka ut målvakten, men eftersom spelet med fler man mer på isen inte fungerade denna kväll så blev det inga Arbogamål.

Nybro vann i två raka matcher och får spela vidare i playoff 3. För Arboga är säsongen över.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se

***

IFK Arboga-Nybro Vikings 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
Första perioden: 0-1 (16.21) Andreas Elofsson (Fredrik Näslund).
Tredje perioden: 0-2 (11.23) Michael Irani (Andreas Elofsson, Anders Grönlund).
Skott: 46-38 (13-12, 15-14, 18-12)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".