Reparationer på Djäkneberget efter vattenläckan i förra veckan

Reparationer på Djäkneberget efter vattenläcka

Idag arbetar Mälarenergi med reparationer vid vattentornet på Djäkneberget där det var en stor vattenläcka för en dryg vecka sedan.

Vattenläckan inträffade tidigt på morgonen på måndagen i förra veckan och vattnet forsade då nedför Djäknebergsgatan. Det var en ventil inne i tornet som hade spruckit, men på förmiddagen stoppades sedan läckaget. Nu har alltså reparationerna påbörjats.

– Vi ska ta bort tre ventiler som sitter i gatan och ersätta med en ny och så kommer vi dra in en liten ny slang in till vattentornet, säger Lars Engström, VA-ingenjör på Mälarenergi.

– Hur lång tid kommer det här at ta?

– Det beror lite på, det vi gör idag är att vi gräver fram och så ska vi kontrollmäta de ledningar som ligger i gatan så vi beställer hem rätt saker. Och om det är saker som finns på hyllan så går det snabbt då kan det gå så att vi kanske är klara nästa vecka. Är det grejer som kanske är lite mer ovanliga så kan det ta några veckor till och beställa hem dem, säger Lars Engström.

Patrik Åström
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista