Ingemar Skogö. /Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.

Skogö välkomnar granskning

Nuvarande landshövdingen i Västmanland, Ingemar Skogö, välkomnar att landshövdingerollen och länsstyrelsen nu granskas. Vi har tidigare berättat att hans föregångare Mats Svegfors, efter att ha slutat som landshövding, lät länsstyrelsen ligga ute med pengar  för en bröllopsfest. Pengar betalades sedan tillbaka.

-- Det här var ju alldeles speciellt. Mats Svegfors hade varit landshövding i nio år och trodde ju att han skulle vara kvar ett tag till. Sedan kom erbjudandet om Sveriges Radio, han hade planerat bröllopet för sin dotter under lång tid. Nu råkade det infalla under mellantiden från det att han hade slutat som landshövding och tills han flyttade ut, säger Ingemar Skogö.

– När det nu har granskats och vridits och vänts på det kan man konstatera att det har hanterats på ett bra sätt.

Ingemar Skogö säger också att landshövdingen har rätt att utnyttja hela representationsvåningen så länge han bor på slottet och är landshövding.

– Det var ju det som var planerna när Mats Svegfors planerade bröllopet och sedan att det genomfördes efter att han slutat är ju en liten annan sak.

Ett resultat av det här bröllopet var ju att man ändrade rutinerna och reglerna för hur länsstyrelsens personal och budget används vid privata kalas, var det välbehövligt?

– Nej jag tror att det är en liten renlighetsåtgärd att man ska inte ligga ute med pengar för rent privata utgifter som i det här fallet. Jag tycker det kan väl vara en bra förändring att göra så, det är ingen stor sak. Alla var ju hela tiden helt inställda på att det här skulle betalas av Mats Svegfors och han var noga med att betala alla kostnader, säger Ingemar Skogö.

nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista